Naturalny Olejek eteryczny LAWENDOWY 10ml

  • Beurteilung hinzufügen:
    • Kod produktu: 5903890444204
    • Verfügbarkeit: Vorhanden Vorhanden
    • Hersteller-Code: 5903890444204
    •  (79 szt.)
    • 17,50 zł
    • szt.

    Naturalny olejek eteryczny Lawendowy

    (Lavandula Angustifolia Oil)


    Wyjątkowy zapach kojący zmysły
    Anty stresowy i antydepresyjny afrodyzjak

    Olejek lawendowy jest otrzymywany z kwiatów Lawendy lekarskiej (Lavandula Angustifolia Oil), posiada zdolność przywracania równowagi wszystkim układom w naszym organizmie.
    Ten aromatyczny olejek pozyskiwany jest metodą destylacji parą wodną. To jeden z najczęściej kupowanych olejków na świecie. Ma szerokie właściwości zdrowotne, lecznicze i zapachowe.

    Aromat lawendy poprawia samopoczucie, ma zastosowanie w leczeniu depresji.
    Wykazuje również działanie przeciwgrzybicze, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, przeciw-pasożytnicze, antyalergiczne, przeciwdrgawkowe, tonizujące, antymiażdżycowe, wykrztuśne, rozkurczowe, przeciwzapalne, przeciwbólowe, anty-toksyczne, immuno-stymulujące, antyoksydacyjne, napotne, relaksacyjne, dezodorujące.
    Działa antyseptycznie, łagodzi obrzęki i swędzenie po ukąszeniach przez owady. Preparat z dodatkiem tego olejku, przyspiesza proces gojenia oparzeń i zadrapań skórnych, znacznie zmniejsza prawdopodobieństwo powstania blizn. Ma również zastosowanie wspomagające leczenie dolegliwości i infekcji dróg moczowych, zapalenia jamy ustnej, bólu mięśni i stawów, reumatyzmu, artretyzmu, zapalenia mięśni, ścięgien i więzadeł. Niweluje bóle głowy i bóle migrenowe.

    Stosowany w pielęgnacji skóry głowy, ogranicza wypadanie włosów, niszczy komórki grzybicze łupieżu.

    Jest polecany do aromatyzowania powietrza w szafie z ubraniami, pościelą, bielizną...
    Na każdy płatek kosmetyczny zaaplikować 3 krople olejku. Płatek położyć na półce miedzy ubraniami, ale bez bezpośredniej z nimi styczności. W celu uniknięcia pozostawienia śladów na powierzchni stycznej z płatkiem, można dodatkowo zastosować folię aluminiową pomiędzy np. półką a płatkiem. Płatki można stosować wielokrotnie, lub wymieniać je wg uznania.

    Olejek lawendowy odstrasza komary, mole, odświeża zapach ubrań, bielizny i pościeli. Skutecznie dezynfekuje powietrze.


    Sposób otrzymywania: Olejek otrzymuje się poprzez destylację rozwiniętych kwiatów lawendy lekarskiej.

     
    Właściwości: przeciwskurczowe, bakteriobójcze, przeciwzakaźne, przeciwbólowe, antydepresyjne, przeciwreumatyczne, antytoksyczne, antyseptyczne, odtruwające, stymulujące, pomaga w zaburzeniach snu i łagodzi bóle głowy, przyspiesza gojenie oparzeń i ran, działa uspokajająco.

     

    SPOSÓB UŻYCIA:

        masaż w własnym zakresie
        kąpiel aromaterapeutyczna - jego delikatny kwiatowy zapach odświeża i ożywia. Kąpiel z udziałem olejku lawendowego działa odprężająco.
        delikatny masaż głowy w okolicach skroń
        zimny kompres (czoło lub kark)
        inhalacja
        moczenie stóp
        naturalne aromatyzowanie powietrza
        dodatek do olejów bazowych
        włosy - zwalcza walkę z łupieżem
        często wykorzystywany w przemyśle perfumeryjnym
        bezpośrednie w walce z stanem zapalnym skóry, egzemami
         


    Przeciwwskazania: Nie stosować w okresie ciąży.


    Dla przyszłej Mamy: Nie stosować w okresie ciąży.

    Zapach: Słodki, świeży, kwiatowy
     
    Kolor: Lekko żółty lub bezbarwny

    Przechowywanie : Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej w miejscu niedostępnym dla dzieci.


    Ingredients: Lavandula Angustifolia Flower Oil, Linalool*, Limonene*

    * naturalny składnik olejku eterycznego


     Poj: 10ml, buteleczka z ciemnego szkła z kroplomierzem


    Kraj pochodzenia: Francja
     

    Naturalne olejki eteryczne są czystym, nierozcieńczonym koncentratem z roślin, leczą, ale trzeba z nimi postępować ostrożnie, przed użyciem do masażu rozcieńczać w naturalnym olejku bazowym (np. ze słodkich migdałów, morelowym, avocado, jojoba, itp) lub w przypadku inhalacji dodawać do kąpieli wodnej, aby nie uszkodzić czy podrażnić naskórka.
    Olejki eteryczne mogą być używane pojedynczo lub mieszane z innymi dla wzmocnienia aromatu lub uzyskania nowego zapachu.


    WAŻNE: Olejki należy przechowywać w chłodnym miejscu z dala od bezpośredniego światła słonecznego oraz zakręcać pojemnik bezpośrednio po jego użyciu. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Najmniej trwałymi olejkami są olejki cytrusowe, które można przechowywać do 18-stu miesięcy. Olejki korzenne, drzewne są najtrwalsze a ich okres przydatności może wynieść do czterech lat. Olejki, które z czasem stają się mętne nie nadają się już do użycia.