Macerat olejek z LAWENDY relaksuje i tonizuje skórę 100ml

  • Dodaj recenzję:
    • Dostępność: Jest Jest
    • Kod producenta: 590568098
    •  (103 szt.)
    • 29,50 zł
    • szt.

    Naturalny macerat z kwiatów lawendy

    subtelnie pachnący olejek na bazie olejku słonecznikowego

    wzmacnia i odświeża skórę, ma działanie relaksujące

     

     

    Naturalny macerat powstały z macerowania kwiatów lawendy Lavandula Angustifolia w zimno tłoczonym oleju ze słonecznika. Olejek zawiera ogromne właściwości pielęgnacyjne: odświeża i nawilża skórę, koi podrażnienia, działa przeciwbakteryjnie i ściągająco. Idealny dla cery mieszanej i tłustej, doskonały do masażu relaksacyjnego, a także olejowania włosów. Lawendowy olej przypadnie do gustu wielbicielkom kwiatowych aromatów, gdyż cały zapach kwiatów przeniknął do olejku bazowego.

    Lawenda kojarzona głównie z lawendowymi polami we francuskiej Prowansji, rosnąca na polach i w ogrodach, zachwyca misternym wyglądem i cudownym zapachem. Oprócz swoich walorów zapachowych, ma duże znaczenie w pielęgnacji ciała i włosów. Kosmetyczne właściwości lawendy są związane głównie z wpływem olejku lawendowego na zmiany skórne. Zawarte w nim substancje, takie jak cyneol, geraniol, limonen, sabinen, wspomagają zabliźnianie i leczenie różnego rodzaju zmian skórnych. Duża zawartość tanin (związków o właściwościach ściągających i wysuszających) wspomaga leczenie uszkodzeń skóry, np. oparzeń czy otarć. Macerat znacznie przysłuży się też włosom. Wzmacnia cebulki, zmniejsza wypadanie, odświeża i nawilża suchą skórę głowy.

    Olejek delikatnie i subtelnie.

     

    Olej ze słonecznika - jeden z najlepszych i najbezpieczniejszych olejków do pielęgnacji ciała i włosów, doskonale się wchłania, natychmiast zmiękcza skórę i nawilża, jest bardzo delikatny, pozostawia skórę jedwabiście gładką. Jest bogaty w witaminy i minerały, kwas linolowy – niezbędny do prawidłowego funkcjonowania błony komórkowej, oraz kwas palmitynowy i palmitoleinowy. Zawiera proantocyjanidyny, które są skutecznymi antyoksydantami. Redukując wolne rodniki, zapobiegają starzeniu się skóry, zmniejszając negatywne efekty działania słońca na skórę. Olej dobrze rozprowadza się po skórze, dodając jej aksamitnej gładkości.


    Zastosowanie:

    - do codziennej pielęgnacji skóry twarzy i ciała, zamiast kremu

    - do olejowania włosów i skóry głowy na kilka godzin przed myciem

    - do kąpieli, dla nawilżenia i uelastycznienia skóry

    - do smarowania trudno gojących się ran, otarć i poparzeń

     

    Ingredients: helianthus annuus seed oil, lavandula angustifolia flower extract

     

    Poj. 100ml, butelka z ciemnego szkła z pipetą i pompką

    Przechowywać w zaciemnionym miejscu, po otwarciu w lodówce